Geomanagement

CALL NOW: 6970115279

From the blog

Leader Βοιωτιας για επιδοτηση εως 40%

leader

 

 

Με ποσοστά  χρηματοδότησης έως 40% ενισχύονται κάτοικοι της υπαίθρου για το άνοιγμα ή την ανακαίνιση μικρών εμπορικών καταστημάτων αλλά και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Πρόκειται για το τοπικό προγράμμα Leader που επιδοτεί παντοπωλεία, κάβες με παραδοσιακά ποτά, καταστήματα πώλησης τουριστικών δώρων και ειδών λαϊκής τέχνης, αλλά και κουρεία, κομμωτήρια, όπως και για δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό.

Χρηματοδοτούνται υπάρχουσες αλλά και νέες εταιρείες. Για τις ενισχύσεις, τις οποίες όπως προαναφέρθηκε δίνουν τα τοπικά Leader , δικαιούχοι είναι τόσο γεωργοί και κτηνοτρόφοι με σκοπό την συμπλήρωση του κύριου εισοδήματός τους αλλά και κάτοικοι τη υπαίθρου που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους.

 

Ποιες δαπάνες επιδοτούνται
Eπιλέξιμες δαπάνες, ανάλογα με τη δράση, είναι η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων, η προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, η αγορά καινούργιων οχημάτων – ισοθερμικών βυτίων για τη μεταφορά του γάλακτος, τα γενικά έξοδα, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης – εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, η αγορά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, επίπλων γραφείου και εξοπλισμού. Eπίσης επιλέξιμες δαπάνες είναι για την αγορά λοιπού εξοπλισμού π.χ. παραδοσιακών ξύλινων σκαφών για τις περιπτώσεις περιηγητικού ή καταδυτικού τουρισμού, δαπάνες αγοράς οχημάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού κ.λπ.
Σημειώνεται ότι τα προγράμματα Leader αφορούν ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Συγκεκριμένα στην περιοχή μας

Δ.Αλιάρτου Αλίαρτος, Πέτρα, Σωληνάρι, Υψηλάντης, Μαυρομάτι,Θεσπιές

Δ. Αράχοβας –Αντίκυρας- Διστόμου Αράχοβα, Αντίκυρα, Δίστομο

Δ.Λεβαδέων Αγ.Γεώργιος, Αλαλκομενές, Λαφύστι, Ρωμαίικο, Αγ.Βλάσιος, Χαιρώνεια, Μαυρονέρι

Δ.Ορχομενού Ορχομενός (σε περιοχή εκτός σχεδίου), Διόνυσος, Πύργος, Παύλο, Λούτσι, Καρυά, Αγ.Δημήτριος, Αγ.Σπυρίδωνας, Κάστρο, Κόκκινο, Ακραίφνιο

Δ.Θηβαίων, Βάγια, Μουρίκι, Ύπατο, Ελεώνας, Αμπελοχώρι, Λουτούφι, Μελισσοχώρι, Ελλοπία, Ξηρονομή

Δ.Τανάγρας  Άρμα, Τανάγρα, Σχηματάρι (σε περιοχή εκτός σχεδίου)

 

Περισσότερες πληροφορίες 6970115279 Πούλος Γεώργιος